fredag 6 september 2013

Fin hemmaavslutning för Kraft dam/2

Tack vare sin kanske bästa halvlek på hela säsongen ledde Kraft dam/2 med 4-1 i halvtid i säsongens sista hemmamatch mot PeIK/2 på Centralplanen i går kväll. Efter en mållös andra halvlek blev det även slutresultatet. Inför matchen låg lagen på samma poäng, men Kraft hade något bättre målskillnad.

Kraft tog genast från början kommandot i matchen, och i den nionde minuten satte Elin Simons 1-0 framspelad av Senni Tammisto. Sex minuter senare kvitterade PeIK vid en hörna.

Vid en halvtimmes spel återtog Kraft ledningen då Senni Tammisto vann bollen av en motståndarförsvarare och fri med målvakten satte bollen i mål.

Strax före paus utökade laget ledningen till 4-1 med två snabba mål. Först ut var Elin Simons med sitt andra mål framspelad av Alexandra Söderback, och sedan sprang Cajsa Ivars genom motståndarförsvaret innan hon placerade in fyran.

Kraft hade bud på ytterligare mål i halvleken och bland annat sköt Senni Tammisto en frispark i ribban, men PeIK var inte heller ofarliga och det bjöds på bra division fyra fotboll.

Andra halvlek blev sedan en ganska avslagen historia. PeIK hade kanske bollen något mera, men Kraft skapade de vassaste chanserna och framförallt Senni Tammisto hade några bra lägen att utöka målskörden. Närmare än ytterligare ett ribbskott kom hon ändå inte.

Kraft dam/2 ligger i och med segern på en stabil sjätte plats i serien. Laget spelar sin sista match borta mot Norrvalla FF den 17 september.

Kraft dam/2 mot PeIK: Linnea Strand, Janina Luhtala, Ida Vikars, Karita Luoma, Jennifer Norrholm, Salla Raittila, Alexandra Söderback, Anna Åstrand, Veera Mäntymäki, Elin Simons, Senni Tammisto, Cajsa Ivars, Josefine Bonde, Linnea Göthelid, Jenny Rönnqvist, Elli Kahakorpi